Gymnázium dnes otvorí svoje brány pre verejnosť

01.02.2012 Turčianske Teplice

Turčianske Teplice 1. februára (TASR) – Záujemcovia o štúdium na turčianskoteplickom gymnáziu si môžu počas dnešného Dňa otvorených dverí (DOD) pozrieť nielen jeho priestory, pripravené sú napríklad aj ukážkové hodiny. DOD potrvá od 9.00 do 18.00 h. Ako TASR priblížila riaditeľka Spojenej školy - Gymnázia Mikuláša Galandu Lenka Mihalicová, DOD je určený pre všetkých záujemcov o štúdium na škole, rodičov, širokú verejnosť. \"Ale hlavne pre žiakov štvrtého, piateho a deviateho ročníka základných škôl (ZŠ),\" skonštatovala.

Cieľom dňa je spropagovať školu a štúdium pre nový školský rok 2012/2013. Pre návštevníkov pripravili prezentáciu školy a jednotlivých predmetov a aj prehliadku inštitúcie. \"Sprievodcov po škole robia členovia Žiackej školskej rady,\" priblížila riaditeľka. Záujemcom o štúdium sa gymnázium predstaví aj ukážkovými hodinami a praktickými ukážkami, hlavne pokiaľ ide o informatiku, cudzie jazyky, biológiu, chémiu, fyziku či dejepis. Do DOD pritom škola zapojila nielen učiteľov, ale aj žiakov – dobrovoľníkov. Ako Mihalicová priblížila, ich absolventi na 98 percent pokračujú v štúdiu na vysokých školách, a to hlavne nepedagogických. \"Mnohí študujú v Čechách,\" dodala. Gymnázium poskytuje štvorročné štúdium po ukončení 9. ročníka ZŠ a osemročné štúdium po ukončení 5. ročníka ZŠ.

Študenti sa na škole učia cudzie jazyky anglický, nemecký, ruský a španielsky. Dôraz sa kladie na informatiku, z tohto predmetu je zvýšený počet hodín vo všetkých ročníkoch. Škola ponúka aj nové zaujímavé predmety, napríklad mediálnu výchovu, multikultúrnu, environmentálnu výchovu či globálne rozvojové vzdelávanie. Informácie získajú študenti aj z finančnej gramotnosti, kultúrneho a prírodného dedičstva.
 

Vyberte región